Personeelsdiensten for You:
Interim opdrachten


Wij hebben de beschikking over een veelzijdige groep interim medewerkers met verschillende achtergronden. Zij kunnen bij schaarste of voor specifieke deskundigheid bij u aan de slag.

Tijdelijk extra inzet


Komt u wel eens tijdelijk handen tekort voor bepaalde projecten of in drukke periodes? Of mist u cruciale kennis? Dan is een interim medewerker wellicht een goede oplossing.

Hoe werkt interim?


Soms is extra inzet nodig, maar hoeft dat niet in de vorm van nieuwe vaste medewerkers. Bij Personeelsdiensten for You hebben wij contact met een veelzijdige groep van interim medewerkers op hbo- en wo-niveau. Onze kandidaten hebben verschillende kwaliteiten en achtergronden. Dus of het nu gaat om extra inzet of om specifieke deskundigheid, bij Personeelsdiensten for You vinden we het belangrijk om de juiste persoon op de juiste plek te zetten, tegen een schappelijke vergoeding.

Waarom kiest u voor interim van
Personeelsdiensten for You?

• Wij beschikken over een veelzijdig aanbod
• Onze interim professionals zijn snel beschikbaar
• Wij zijn toegankelijk en resultaatgericht. Daar mag u ons aan houden.

Wat is interim en zzp?


Bij Personeelsdiensten for You denken de meeste mensen automatisch aan uitzenden of payrolling. Maar je kunt op verschillende manieren via ons werken. Wist je bijvoorbeeld dat wij ook bemiddelen voor vaste banen en detacheringsopdrachten? Een andere mogelijkheid is om als interimmer aan de slag te gaan. Dat kan op twee manieren: via zzp-opdrachten, of in dienst van Personeelsdiensten for You.


Ga je als zzp'er (een zelfstandige zonder personeel) aan de slag, dan ga je tegen een afgesproken uurtarief via ons aan de slag bij een opdrachtgever. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor ziektekosten- en andere verzekeringen, pensioenopbouw en je urenverantwoording bij de Belastingdienst.


Kom je bij ons in dienst, dan is Personeelsdiensten for You je werkgever. Wij bieden je een interim-opdracht aan bij onze opdrachtgevers. Personeelsdiensten for You betaalt je salaris en draagt premies voor je af. Bij ziekte wordt je salaris doorbetaald en je hebt recht op vakantiedagen.


De grootste 6 valkuilen van de startende interim professional

De overstap van een baan naar de rol van interim professional is soms groter dat hij lijkt. Er liggen in elk geval genoeg valkuilen op de loer. wij verzamelde er 6.


Een succesvolle carrière als zelfstandig interim professional? Daarvoor ligt de basis veelal in de ervaring die iemand heeft opgedaan in loondienst. Zeker in het begin liggen de interim opdrachten die iemand gaat doen vaak in het verlengde van die eerdere baan (of banen).


Maar een interim opdracht of een baan, dat vraagt toch wel even wat anders van iemand. Juist omdat ze vaak qua inhoud zo op elkaar lijken is het van belang om je rol steevast in het oog te hebben en te houden. En die is bij een interimmer toch echt anders dan bij iemand in loondienst. Zes valkuilen waar je als startende zp’er voor moet waken:

Starten met een opdracht bij je laatste baas
Het is natuurlijk aanlokkelijk, maar probeer de verleiding te weerstaan je interim-loopbaan te starten bij je laatste werkgever.
Nog veel meer dan bij banen, zullen recruiters en opdrachtgevers in een cv van een interimmer op zoek gaan naar specifieke kennis, ervaring en behaalde resultaten. Een rijk en gevarieerd portfolio opbouwen (een beter woord dan: cv) is zeer belangrijk voor een verdere carrière als zelfstandige. En zo’n portfolio opbouwen kan op vele manieren. Maar een opdracht bij je oude baas voegt dan - zeker in het begin - meestal weinig toe.
In een dergelijk situatie is het trouwens ook lastig om de specifieke rol aan te nemen die bij een externe interim professional hoort. Ze zien je ook in het bedrijf dan eerder nog als collega dan als de externe, die toch echt een andere rol heeft.
Starten zonder contract
Vanuit arbeidsrechtelijk oogpunt zeggen ze wel: geen contract is het beste contract. Als er geen overeenkomst ligt, gaat bij een conflict het voordeel van de twijfel altijd naar de individuele opdrachtnemer (of werknemer). Maar je wilt natuurlijk niet dat het ooit zover komt. Zonder contract werken getuigt van weinig professionaliteit, van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer.
Te gretig aan de slag gaan
Vanaf het moment dat je het pand van de opdrachtgever binnenloopt, wil je meteen duidelijk maken dat je het geld dat je gaat factureren ook waard bent. Het is een begrijpelijke reflex. Toch is het vaak goed om juist als interim-professional in het begin ‘op je handen’ te gaat zitten. Kijk eerst even goed wat er aan de hand is. Als interimmer heb je de scherpe blik van een buitenstaander. Die moet je koesteren. Je wordt al snel genoeg ingezogen in de opdracht. Houd die frisse blik nog even vast door juist wat afstand te bewaren en niet meteen in de uitvoering te schieten.
Te snel ja zeggen tegen een nieuwe opdracht
Natuurlijk, de kachel moet roken. En ja, je bent geknipt voor die opdracht, je hebt het immers al vaker gedaan. Maar blijf je immer bewust van de keuzes die je maakt en de invloed die dat heeft op je carrière. Blijven hangen in dezelfde type opdrachten is een valkuil van zowel starters als meer ervaren interim-managers. Opdrachtgevers willen immers graag vastigheid en voorspelbaarheid.
Denk aan de carrière van een filmacteur. Die worden ook vaak ‘getypecast’. Een slimme acteur doet dan ook met regelmaat een dergelijk rol, voor een flinke fee. Maar daarnaast zorgt hij ervoor dat hij ook andere rollen doet; rollen die goed zijn voor zijn portfolio. Of gewoon omdat hij het leuk vindt. En daar vraagt hij dan vaak een heel ander tarief voor.
Te gretig aan de slag gaan
Vanaf het moment dat je het pand van de opdrachtgever binnenloopt, wil je meteen duidelijk maken dat je het geld dat je gaat factureren ook waard bent. Het is een begrijpelijke reflex. Toch is het vaak goed om juist als interim-professional in het begin ‘op je handen’ te gaat zitten. Kijk eerst even goed wat er aan de hand is. Als interimmer heb je de scherpe blik van een buitenstaander. Die moet je koesteren. Je wordt al snel genoeg ingezogen in de opdracht. Houd die frisse blik nog even vast door juist wat afstand te bewaren en niet meteen in de uitvoering te schieten.
Te weinig zicht op de rollen van een interimmer
In een baan zit je meestal in een uitvoerende rol. Je was (afdelings)baas, projectmanager of vakspecialist. Als interim professional zit je natuurlijk ook vaak in zo’n primaire, uitvoerende rol. Maar daarnaast heb je, meestal informeel, ook andere rollen. Die van vertrouwensman, de externe expert, de procesbegeleider, de coach. Rollen die je juist als externe, met minder belangen en meer afstand tot de organisatie, goed kunt invullen en die je meerwaarde tonen. En, minstens zo belangrijk: het zijn de rollen die bij je opdrachten nu juist ook vaak het zout in de pap vormen.

Vacature aanmelden


    Vacature Uploaden

    Solliciteren


      CV Uploaden